8/06/2011

Autoilua

Perjantaina vuorossa oli vuokra-auton hommaaminen ja ensimmäisenä ajovuorossa olimme minä, mutsi, Imppa ja Kimi. Inkku ja Repa jäivät Ponta Delgadaan samoilemaan ja aiheuttamaan pahennusta.
Ponta Delgadasta suuntasimme rannikkoa myöten Lagoaan ja sieltä sitten käänsimme kurssin kohti Lagoa do Fogon kraaterijärveä ja sitä ympäröivää vuoristoa. Vuoristotietä ajellessa tuli huomattua että 1.2-litrainen Ford Fiesta ei ole sieltä vääntävimmästä päästä. Jyrkimmissä kohdissa sai ihan huoletta hakea ykköstä silmään mikäli mieli päästä eteenpäin. Pääsimme kuitenkin pienen seikkailun jälkeen vuoren huipulla olevalle näköalapaikalle josta avautuva maisema oli tasaisen harmaa. Olimme näet pilven sisällä, näkyvyyttä ehkä tuollaiset 15-30m ja kunnon puhuri. Muistaakseni paikka oli n. 950m korkeudella merenpinnasta. Huipulta jonkin matkaa laskeuduttuamme alkoi näkyvyyttä taas olla ja pysähdyimme ottamaan hiukan kuvia maisemista. Alla muutamia kuvia sieltä.

Jätettyämme Lagoa de Fogon taaksemme suuntasimme kohti Furnasin kraaterikaupunkia. Paikka on sinällään pieni, kaupungin keskustassa on paikalliseen tapaan rakennettu talot kiinni toisiinsa ja kadut on älyttöämän ahtaita ja monin paikoin yksisuuntaisia. Lisäksi tienviittoja on käytetty aika säästeliäästi joten suunnistaminen autolla on välillä aika hermoja raastavaa. Sama katu tuli nähtyä välillä useampaankin otteeseen...

Furnasissa kävimme katsomassa paikalliset kuumat lähteet joissa pulppuaa rikkipitoinen vesi ja niistä nouseva haju on aivan kaamea. Kuumien lähteiden jälkeen kävimme vielä katsomassa paikallisen Terra Nostran puiston. Tuon jälkeen alkoi väki olla sen verran väsynyttä että päätimme suunnata takaisin Ponta Delgadaan.

Illalla kävimme tosiaan syömässä perinteisessä paikallisessa, eli kiinalaisessa ravintolassa. Paikallinen ruoka ei mitään hirveitä säväreitä ole antanut tähän mennessä ja tuo kiinalainen ateria oli ehdottomasti parasta mitä on täällä syöty...


This is how I roll, with bitches in the back. Yeah!



Barrosan näköalapaikalla, ei näköaloja. 947m korkeudessa ja pilvet kulkivat huomattavasti alempana.



Lagoa do Fogo



Näkymää Ribeira Granden suuntaan.



Kissa.




Myös kissa.



Furnas



Furnas



Rikkipitoisia ja löyhkääviä kuumia lähteitä.



Terra Nostran puutarhaa.




Lämminvetinen lampi Terra Nostran puutarhassa, ilmeisesti kyseisen lammikon veden lämpötila on n. 40-astetta vuoden ympäri.



Terra Nostra

2 kommenttia:

Tuke kirjoitti...

Ylimmän kuvan autoilijalla ja mustalla kissalla on selkeesti samat ajatukset kuvatuksi tulemisesta.

-mv- kirjoitti...

Luv it!